ISLA MUJERES

Färja Cancun - Isla Mujeres 600 pesos tur & retur. Första kvällen bjöd på incheckning (fick ej upp dörren till dormet, hämtade ny nyckel, samma problem. Visade sig att det fanns både rum 16 och rum XVI.... 😒) innan vi gick till stranden utanför hostlet men det blev inget bad (lite kylslaget i skuggan sådär på kvällen och dessutom tydligen JÄTTEFÖRBJUDET att bada där men vi gjorde iaf lite utfallssteg, jag började läsa en nygammal Reacher som jag hittade i bokhyllan och rastlösa Stina gick på upptäcksfärd med kameran). Lunchen bestod av huarachas, som en tacos men större, avlång och med pulled pork på. Middag: mera tacos, nachos för mig och gigantisk burrito för Stina vilket betyder (18 dagar, 28 tacos).


Dag två bestod för min del av sträckläsning av Reacher, träning, nachoslunch (19 dagar, 29 tacos) samt efterlängtad kommunikation med diverse efterlängtade personer. Stina ägnade dagen åt sina sista dyk på denna resa. Mycket lyckade dyk dessutom, en nöjd tjej som kom tillbaka och hade spottat förutom de utlovade (och skitläskiga??) statyerna på botten (vilka ej kan välja att ej visa sig) även en ål, en baby turtle och ett par lobsters som alla gömde sig i diverse hålor och krypin. Vi firade en väl utförd dag i Ivan Ivanovics liv med att gå och kika på solnedgången och sedan käka på hostlet. Sen dog vi i en soffa och Stina lagade klänning och trixade med dykbilder medan jag läste slut på boken (den räckte ju länge...får leta ny 😒) innan vi gjorde tappra försök att somna trots HÖGST oklar elektronisk livemusik 25 meter bort.

Tredje dagen har vi spenderat på stranden. Förmiddagen i solen på norra udden med regelbundna dopp för att svalka oss och efter tacolunch och sagria 😏 (20 dagar, 30 tacos) omgrupperade vi på eftermiddagen och bytte till den västliga stranden och lade oss i skuggan av en palm med varsin pod i öronen. När det blev lite svalare i luften avverkade vi ett hundratal utfallssteg var och sen låg vi och löste stora och små världsproblem ett tag innan vi gick hem och duschade. Middagen blev sushi (betyg: bra sushi men skum soja - totalt 3 av 5 wasabi) och sen letade vi efter mindre dyra souvenirer, hittade ett par (sjukt, vi vet) så vi köpte dem och en magnum var (glassen, inte vapnet) och sen gjorde vi inte så mycket mer för världsfreden den dagen förutom att istället för att somna tidigt ägna hela kvällen åt att prata ihjäl (och bli ihjälpratade av om vi ska vara ärliga, det hela var mutual och vi utbytte alla möjliga roliga resehistorier) vår nya mycket trevliga dormgranne från Schweiz om vår resa och informera om Guatemalas alla pärlor då det är nästa resmål. Oj vilken kort mening Fredrika, bra jobbat.

Älskar att träffa sådana människor där det bara klickar och man inte vill sluta prata. Det har hänt ett par gånger under den här resan och jag blir lika glad varje gång, även om resplanerna, slumpen eller livet inte alltid tillåter fortsatta diskussioner så finns alltid den där första stunden när det känns som att en bara vill berätta allt som bubblar upp och allt den andre berättar är intressant och roligt.

Well hur som helst hängde vi på favoritstranden sista dagen på Isla Mujeres och efter nachoslunch (21 dagar, 31 tacos) träffade vi några grabbar som hade en båt och massa fireball och öl så en stund senare satt vi på en båt och firade en random amerikan som fyllde femtio med att äta färsk ceviche, cruisa runt ön och hoppa från båten. Inte allt för kasst ärligt talat. Sen snackade vi ännu mer med Tyler från Schweiz om allt mellan himmel och jord innan vi satte oss på färjan tillbaka till fastlandet. Sorgligt att lämna ön men vi siktar hemåt så det känns bra. En collectivo för 8 pesos (4 kr) till busstationen, middagen blev en huarache (21 dagar, 32 tacos) och sen stöp vi i säng efter att ha återförenats med våra väskor på hostlet.