AU REVOIR NAIROBI

Vilken galen dag! Imorse packade vi ihop oss och checkade ut från YMCA innan vi drog iväg på äventyr med de norska tjejerna. Sofia guidade oss till Shauri Moyo och vi träffade två av hennes kompisar innan vi gick till en restaurang i slummen och åt lunch: jättegott kryddigt ris som kallades pilau. Vi beställde in stora fat och delade allting över bordet, så himla trevligt och gott. (Se bilder) Efter det gick vi till en gigantisk second hand market som är Afrikas näst största och ligger precis intill. Där var det kaos kan jag lova. De har aldrig sett fem vita tjejer spatsera in där förut och de reagerade utefter det. "Mzungo" "Mrembo" ropade de efter oss, det är swahili för "vit" och "vacker", de tog i våra armar och försökte sälja oss massor av saker. Vi blev ganska trötta av tonvis med intryck och mycket mosiga av solen men det känns ändå fint att ha fått möjlighet att se det. Efter det tog vi bussen till stan, köpte en milkshake och vilade upp oss lite innan jag & Stina gick på en supermarket och köpte middag (riskakor, avokado & strips) plus chips och vatten för 60 kr. Nu sitter vi mätta, uppsnyggade & redo på YMCA och väntar på taxin till flygplatsen som vi ska dela med en mycket trevlig österrikare vi träffade i receptionen. Flyget till Zanzibar går 23.50 & idag lyckades vi äntligen boka boende för natten och upphämtning på flygplatsen till ett ändå hyfsat pris. Vi är sjukt nöjda med allt vi hunnit med i Nairobi men väldigt trötta och redo för rehab på Zanzibars stränder. Lala salama! (Sov gott på swahili)

NAIROBI

Verkar som att vi måste öva på att ta bilder under vatten, haha. Här i Nairobi har vi iallafall hängt nu i 5 dagar och lärt känna massor med härliga människor, bland annat 3 norskor & en finsk kille. Vi har tvättat (se bild) alla dammiga kläder från berget, varit upp i en hög byggnad och sett ut över hela staden, ätit frozen yoghurt och varit i down town Nairobi på ett ställe som heter Shauri Moyo och ätit middag hemma hos en skithärlig kille som heter Patrick. Igår var vi också på en marknad & köpte massa fina grejer för inga pengar alls. Himla kul liv alltså! Kolla gigantisk avocado för 28 shillings =typ inte ens tre kronor. SJUKT

SAFARITIME

Samma dag som vi gått (läs trillat, krupit, snubblat, rullat) ned för berget så fick vi våra väl förtjänta certifikat och satte oss sedan i en bil mot Amboseli nationalpark. På eftermiddagen checkade vi in på lyxhotell deluxe som råkade vara helt tomt pga lågsäsong (=poolen för oss själva wiho) och åkte ut på safari. Vi hade jättetur och fick se så många djur, även de skygga som inte gärna visar sig. Vi såg en lejonhona, en hyena, tre geparder, flodhästar, en ö full med flamingos, zebror, giraffer, PUMBA, antiloper av olika slag, babianer med söta ungar, massa sorters fåglar och gnuer. Här nedan kommer en massa bilder på både djur och oss eftersom jag (Fredrika) fick för mig att jag var tidernas mästerfotograf och Stina filmade en massa inne i safaribilen och vi är såna fotomodeller hela tiden. När det är torrt i parken (läs nu) så bildas det ofta små (och större) virvelvindar överallt på grund av värmen när det blåser. De bästa bilderna på Kilimanjaro tar man från Amboseli så slänger med ett par såna också.