CORN ISLAND

För tillfället befinner vi oss på Corn Island tillsammans med Joses familj. Här spenderar vi dagarna på stranden, äter ceviche, hummer och massa andra god fisk, snorklar & dyker, paddlar SUP & kajak - lever ett himla lyxliv helt enkelt. Igår råkade vi bli fast på en bar på stranden pga ösregn (och när det regnar i Karibien så regnar det verkligen, på riktigt ingen lek) så vi fick lov att göra det bästa av situationen och dricka öl & äta ceviche för att fördriva tiden. Hemskt hårt liv.

Igår var Stina iväg och dök ett par timmar och vi andra hittade ett kanonfint hotell med en pool som ligger rakt ovanför havet omgiven av palmer. Där låg vi och badade, solade och blev serverade drinkar omvartannat innan vi åkte för att snorkla på eftermiddagen.

Vi frågade lätt förvirrat varför ön heter som den gör då vi inte sett ett enda majskorn på tre dagar. Det visar sig att det inte är säsong för majs just nu & att fälten ligger i mitten av ön där vi inte varit. Nåja. Kanske blir en utflykt för att leta majsfält innan vi hoppar på flyget tillbaka till Managua.

LIVE LOVE LAVA

Sedan dess har vi hunnit med att åka upp på en annan aktiv vulkan och se ut över sjön som ligger i dess krater (ja notera aktiv OCH sjö i kratern. Kan inte riktigt fatta detta men så är det iaf). Efter det åkte vi till två olika marknader och shoppade loss innan vi tog sikte på en till aktiv vulkan där vi fick se LAVA!! RIKTIG RINNANDE LAVAFLOD I EN KRATER. Så sjukt. Vi ligger nu på 4 bestigna vulkaner i Nicaragua vilket känns som en bra och rimlig siffra.

VOLCANO BOARDING OCH ANDRA TYPISKA JULAKTIVITETER

Försökte beskriva känslan av vulcano boarding för Jocke vilket råkade vara exakt rätt person. Det tar 638725 minuter upp och 1 ned men det är en så jäkla värd minut! Dessutom har vi stått på världens yngsta aktiva vulkan, vilket känns ganska coolt. Vi gjorde ett tappert försök att bräcka eller iallafall matcha Tyler & Dylans nakenfoto från toppen men det var svårt med dubbla brädor och orkanvind.

Vi firade jul först med ett besök hemma hos Joses mormor. Sedan väntade middag hemma hos Joses faster, de har en tradition av att en väntar med julmiddagen till kl slår midnatt den 24, himla gott och trevligt var det iallafall & vi bjöd på saffranstryffel, kola och svensk kladdkaka med glass till efterrätt.