SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS

Vi tog nattbussen som ringlade sig fram längs vägarna medan vi gjorde vårt bästa för att 1. Ej ramla av sätet och 2. Sova överhuvudtaget. Det gick sådär men vi gjorde vårt bästa för att orka utforska stan när vi väl kommit fram och checkat in på mkt billigt hostel (50 kr/natt). Vi gick upp till en kyrka som skulle ha fin utsikt, lite mycket träd tyckte vi men själva staden är väldigt fin, typisk kolonialstil med smala gränder, färgglada fasader och låga utsmyckade byggnader. Vi åt mera tacos till lunch (10 dagar, 16 tacos) och ännu mera tacos till middag (10 dagar, 17 tacos) och ännu mera tacos till kvällsfika (10 dagar, 18 tacos) innan vi somnade mätta och nöjda men fullkomligt slut. Idag gick vi upp och åt ägg (?? Ej tacos vad händer) till frukost innan vi besökte hantverksmarknaden och köpte massor av krimskrams vi ej behöver. Nu sitter vi utcheckade och nöjda och har ätit skramlade ägg till lunch (mycket ägg nu men det är bra) och väntar på flygbussen som i förlängningen ska ta oss till Cancún eftersom bussarna är så överjävligt dyra i det här landet. Livet är ganska bra och vi njuter av de sista veckorna på denna kontinenten. Vi hoppas att ni alla firar valborg duktigt utan oss och att aprilvädret ger med sig i samma veva som april gör det. Puss och kram!

ZIPOLITE

Jaha så vi läste innan att detta har varit en nudiststrand men inte så mycket längre....it's a lie. Nakna gubbar så långt ögat når! Vi åt tacos till frukost (7 dagar, 9 tacos) på stranden och blev lite paffa av att se så mycket naket folk spatsera omkring längs stranden. Himla skönt med en lugn dag, vi har badat, bränt oss i solen på vår rooftop (obligatoriskt verkar det som), gått en vända till "centrum" (osäker på om det räknas pga detta stället är minilitet men iaf) och hittat en bankomat samt köpt ALL frukt till lunch (löjligt god mango för typ 4kr. Livet). Sen satt Stina och läste (jag smygläste hennes bok nu och oj vad bra och vackert språk! "En kvinna att älska" av Theodor Kallifatides) medan jag deklarerade with a view och nu sitter vi nyduschade och fräscha och ska avnjuta middag med utsikt över stranden (7 dagar, 10 tacos). 
Visade sig att vi däckade rätt fort igår när vi kom hem men vi vaknade pigga till en ny dag med nya möjligheter som t ex att äta mera tacos till frukost (8 dagar, 11 tacos) och hänga på en mindre strand (också den en nudiststrand, vi firade med att sola topless och bränna oss något grönjävligt). Annars har vi inte åstadkommit särskilt mycket idag förutom lite situps och utfallssteg på vår rooftop och en REJÄL burgare till middag. (Samt guaca och tacochips till förrätt vilket betyder 8 dagar, 12 tacos. 
Morgonen bjöd på mera tacos till frukost, sjukt bra grej (9 dagar, 13 tacos). Vi ska skärpa till oss och checka ut för att ta nattbussen ikväll mot San Cristobal de las Casas men först ska vi ägna dagen åt att göra så lite som möjligt. Skönt!

OAX

Vi vaknade lätt mosiga i bollen på hostlet och åt, hör och häpna NATURELL YOGHURT till frukost. Vilken grej. Sen packade vi ihop oss, och gick så småningom ut på äventyr. Vi åt tacos till lunch (6 dagar, 8 tacos) samt gjorde ett besök på marknaden vilket resulterade i inköp av frukt (kommer sakna färsk exotisk frukt varje dag for sure) samt chili (you are welcome mammis). Sen gick vi hem och nu sitter vi på bussen mot stranden, änteligen! Jag har dock reserverat en särskild plats i helvetet för busschaufförer som spelar horribel mexikansk musik på för hög volym (när inte ens maskinen i bra lurar från designlight kan stänga ute skiten så vet jag inte alltså) och seriöst ALLA LÅTAR ÄR LIKADANA, han har hittills spelat 72 låtar och jag hör inte skillnad, allt är baserat på överdrivet användande av blåsinstrument, massor av dragspel eller banjo och nån tomte med för mycket vibrato som tror han har fått sin röst som gåva av gud. Men vi bjuds iallafall på en vy av rang, solen tittar fram bakom molnen på sin väg ned mot blånande berg som försvinner i diset i fjärran. Himlen är blå och molnen rosa och vi växlar mellan att längta hem till fil, knäckebröd och toaletter som går att spola ned papper i samtidigt som vi blir lite sentimentala, tänker på allt vi upplevt det senaste halvåret och bara vill njuta av äventyret medan det varar. När vi varit hemma i två veckor så kommer vi ju längta bort igen. Tror vi. Just nu längtar vi lite ut ur ryggsäcken och efter fler par skor än ett par flip flop och ett par nike som sett bättre dagar. Har en känsla av att det blir bättre när vi väl kommer till havet dock. Det brukar bli det. Vem behöver ens skor på stranden?


Nedan en bild för att bevisa att de sjuka vinkande/heilande katterna finns ÖVERALLT samt en fin bil vi såg idag.