VOLCÁN ACATENANGO

Ja så nästa steg i planen var ju då att bestiga ytterligare en vulkan, denna gång med övernattning och hela fan. Vaknade tidigt, packade stor väska med kamera, lite varma kläder och mycket vatten, åkte en timme upp på vulkanen och fyllde resten av väskan med liggunderlag och sovsäck innan vi började gå. Höll på att dö den första halvtimmen pga tung väska, dålig kondis, brant stigning och lösgrus. Tack och lov hade vi massor med fika då guiden gav blanka fan i att jag är glutenintolerant (tack också till världens bästa team BARCO som gladeligen bytte mina mackor och nudlar mot ägg, bananer och yoghurt). Vi höll modet uppe och nådde basecamp vid 16, släpandes på ved till en bonfire. Upp med tält & igång med eld och sen satt vi som nå fån och stirrade på vulkanerna omkring och det magiska åskovädret som drog igång mitt framför oss. Torrskodda satt vi på grannvulkanen och såg (och filmade) när åskan slog ned i den aktiva vulkanen Fuego (vilken tyvärr ej sprutade någon lava medan vi var där). Efter lite eller ingen sömn i ett tält som ej gick att stänga gick vi upp kl 03.30 och började snubbla mot toppen kl 04. Efter drygt en timme uppförs i lösgrus i mörkret nådde vi toppen och fick njuta (trots kylan) av soluppgången bakom en tredje vulkan som ligger precis vid Antigua. Så värt det! Sedan trillade vi ned igen till basecamp och packade ihop oss innan vi gick ned med mycket lättare ryggsäckar och steg. Nu ska vi dricka segeröl med gänget och fira en grabb från Australien som råkar fylla 25 idag.

ANTIGUA

Sååå vi är alltså i Antigua, en liten gullig stad med färgglada fasader, raka calles (gator) och en gigantisk marknad som säljer allt och lite till. Här är lite bilder från när vi turistade omkring häromdagen, jag kallar dem:
Casually gå på gata bredvid ruin
Stina vid enkelriktad gata
Stina utanför restaurang
Söt Stina på mirador
Stel selfie från mirador
Diverse portar
Diskret försöka ta kort på söt försäljartant på gatan
Vulkan i skymning sett från McDonalds
samt
Töntig gul båge som tydligen skall vara en turistattraktion

SAN PEDRO PT 2

Okej inser att jag ligger lite efter men så får det vara då ej wifi fungerar och vi gör SÅ MYCKET HELA TIDEN. Har äntligen fått in lite bilder från canonen så här kommer lite bilder från San Pedro: