LIMA, ÄVEN FÖRKNIPPAT MED ALLA ISRAELER OCH KÄRLEKEN TILL CAMOTE OCH MARACUYÁ SAMT SAGAN OM HUR EN MISSAR TRE FLYG PÅ EN DAG


Ja så lyckan är gjord över att spendera mer än en kvart vaken tid på ett hostel samt att vi befinner oss i en storstad med ordentliga affärer vilket i kombination ger möjligheten att laga mat så idag har vi ätit nudelwok till lunch, druckit passionsfruktsjuice (bäst) och till middag slängde vi ihop vitlöksbröd och en vegetarisk gryta med sötpotatisfries (camote camote camote ❤❤❤ åh du heliga andar och glorior och andra fina saker i himlen) så det var ju ganska gott och kul och bra. Annars har vi inte gjort så mycket vettigt mer än att gå ner och kika på surfvågorna vid stranden (ser lovande ut) samt lämna in lite tvätt hos en mkt jobbig tant på en lavanderia och våra ryggsäckar hos en skräddare då de behöver lite kärlek för att inte trilla isär efter 181 dagar on the road. Angående israelerna så är hela Lima invaderat av dem och Stefanie har en liten grabb i hasorna vilken hon ej lyckas bli av med riktigt.


Idag gick Stina upp kalastidigt och surfade (jättebra vågor enligt rapport), vi andra sov en stund till och smög upp lagom till frukosten. Natten stördes lite av ett gäng idioter som bestämt skulle packa ihop sig mitt i natten och höll på med det i en halv evighet. Jag sov som vanligt igenom det mesta av det men de andra två höll (med all rätt) på att gå i taket till slut. Vid 10.30 drog vi iväg på en gratis (dvs tip based) walking tour genom down town Lima förbi presidentpalatset, ett bibliotek som ligger i den gamla tågstationen, den spanska inkvisitionens museum samt en stor matmarknad (mat❤❤) och china town (varför finns det en china town i alla stora städer för?). Vår guide var en lustig liten drama queen men det var skoj och vi fick hänga lite med Sanne igen och dessutom träffa hennes mamma som är här för att flyga henne hem (hon är flygvärdinna). Sedan sade vi tårfyllt adjö och gick hem och åt rester samt en ASGOD fruktsallad med maracuyá (bäst) och massor av palta (avokado) till sen lunch. Nu är det siesta en stund, som sig bör i spansktalande länder.

Jaahaaa nåväl detta blogginlägget kom aldrig upp i etern riktigt så det är väl bara att fortsätta i all oklarhet antar jag. Vi gick upp kl 04 imorse, åt en banan & packade ihop oss och väckte en mycket sömnig Stefanie för att säga hejdå. Kändes skumt och tråkigt att lämna henne men det är nog värre för henne om vi ska vara ärliga. Sömniga men taggade på Mexico tog vi en taxi till flygplatsen och spenderade våra sista soles på dyrt godis i en flygplatsaffär. Hursom blev flighten från Lima försenad så vi missade vår connection i Mexico City, vidare tog passkontroll och allt jävelskap hundra år så vi missade den flight de tänkte sätta oss på med ca 15 minuter. Ombokade på nästa flyg gick vi och firade (nåja) att allt jävlas med mkt overpriced tacos och satte oss på en bänk för att vänta. Sedan lyckades vi med konststycket att missa ÄVEN DEN flighten pga att de ändrar tiden bakåt med 35 minuter?! Vad är det för sätt? Sprang till gaten men dörren på flygplanet stängdes framför näsan på oss och vi fick vackert gå tillbaka och boka om oss på nästa. Känns skapligt stabilt med tre missade flyg på en dag ✌

Vi känner oss som fruktansvärt oseriösa backpackers (inte bara för att vi missar alla flyg) för att vi inte kollat upp någonting alls om var vi ska, vad vi ska göra och när men det brukar faktiskt lösa sig självt när en kommer fram och börjar prata med folk.

Nu är det sex månader sedan vi gav oss iväg och vi är fortfarande imponerade av oss själva med hur lite vi bråkar och hur duktiga vi är på att resa (ex åka buss i ett dygn och ändå ha kul), pruta & spara pengar, fixa och hitta på äventyr och ta magnifika bilder under tiden. Vi kommer med all säkerhet ha kanonveckor i Mexico också men är det någon där hemma som sitter på supertips så hit us för det är alltid välkommet. Nu ska vi äta en dyr peruansk klubba och catch a flight. På riktigt.