SEMUC CHAMPEY

Nästa grej på listan var alltså Semuc Champey, vilket är en nationalpark som ligger vid staden Lanquín. Vi tog en shuttle från Antigua i onsdags morse, och landade i Lanquín vid 17-tiden. Efter det väntade en 45 minuter mycket bumpy ride bak på en pickup rakt ut i ingenstans innan vi nådde vårt hostel Greengo's. Det var en himla fin liten oas som verkligen ligger mitt i djungeln. Hursom fick vi oss en god (men dyr) middag på deras restaurang innan vi somnade sött.

På morgonen tog vi med oss vår nyfunna vän Shawna från Kanada och gick de ca 7 minuterna till entrén till nationalparken. Vi gick upp till en utsiktpunkt varifrån en kan se en serie av naturliga kalkstenspooler som bildats i en flod (med helt fantastisk grön färg) som ringlar sig genom en dal i parken. Sedan gick vi ned och tog ett tacksamt dopp (gode svettig av 20 minuters stigning) i nämnda pooler. Så himla vackert och drömmigt ställe! Porlande vatten, branta berg i alla riktningar och solen som silar ned genom träden omkring. Efter det gick vi ut ur parken och käkade billig lunch hos en tant utanför innan vi gick vidare till en grotta som ligger precis på andra sidan floden. Där fick vi sedan en guidad tur med levande ljus. Sjukt cool upplevelse! Strömmande vatten, stalagtiter och stalagmiter överallt och längst inne i grottan fick vi hoppa från en klippa!
När vi kom ut väntade en gunga som vi hoppade ned i floden från innan vi gled nedströms i varsin ring. Fridfullt och vackert och den fantastiska känslan av att våra liv är så bra.
På kvällen lurade vi ut halva hostlet för att äta middag hemma hos samma tant som vi åt lunch hos. Intressant och spännande upplevelse då hon bjöd in oss i sitt hem och värmde vår mat över öppen eld.
Idag har vi suttit på en varm och fullpackad shuttle till Flores vilket är en gullig stad som ligger på en ö i en sjö i norra Guatemala. Imorgon ska vi till en mayaruin som heter Tikal och dagen efter det bär det av till Caye Caulker i Belize.

Det vi kan lära oss efter den här dagen är att Stina dyker snyggare än mig och att mitt hår är mycket rött under vatten (?!).

#1 - Agneta

Gick ni i vatten upp till hakan i grottan?

Svar: Ibland fick vi simma!
Stina Juhlin och Fredrika Käller Fjällström