#RESVANA 2.0/HEJ ECUADOR

Efter att vi, med tår i ögat, vinkat av Henke på flyget satt vi i ca 5 h och väntade på att vår egen himla incheckning skulle öppna innan vi äntligen fick komma in till gaterna och rimligt wifi. Därefter har vi varit på resande fot i mer än ett dygn: flyg, collectivo, nattbuss, collectivo, collectivo och mera buss. Mycket rimligt också att vi stressade som idioter för att hinna med nattbussen för att sen få vänta då den blev 1,5 h försenad. Det vi har kommit fram till under detta dygn är följande:
1. Växlingsgubbarna vid gränsen har fake-miniräknare. Räkna själv innan och visa på egen miniräknare/app. Vi blev nu INTE blåsta på $15 pga ändå lite rutti.
2. ALLTID. STÄMPEL. I. PASSET. Annars kan en råka få stå i kö i hundra år för att sedan gå tillbaka till det landet en just kom ifrån och göra om allting. (Hände tjejen framför oss i kön idag samt tre killar på bussen i Costa Rica förut, de fick hoppa av och åka en timme tillbaka till gränsen för de hade missat att stämpla in sig i landet)
3. Colombia är ett skitstort land och vägarna i Ecuador är allt annat än raka - ta sig 22 mil på typ sju timmar är något frustrerande. 
Side note: hur kan det finnas yrkeschaufförer som inte kan växla? Det är ditt jobb? Nåväl. Nu ska vi sova gode bra i riktiga sängar efter en varm dusch och imorgon ska vi åka till ekvatorn ✌

#1 - Anonym

Tack för alla goda råd! Zanzibar nästa 👍

#2 - Anonym

Vacker vy!