SOLEN SKINER ALLTID I MANAGUA

Vi firade nyår hemma hos Josés familj, först med middag hos hans jättesöta mormor i centrala Managua och sedan var det stort kalas hemma på gården. 50 personer var vi totalt kring ett stort bord och först var det massor med lekar och tävligar, vi fick också vara med (med tolk) och vann över Josés kusiner 💪
Sedan var det sjuka mängder smällare och raketer vid 12-slaget innan vi åt middag. Vilken middag sen! Kyckling, fläskkött och gårdens kalkon i en slags sås som alltihopa gratinerats till en helt magiskt god geggamoja. Såklart hade Josés snälla kusin gjort en glutenfri form åt mig. Postre (efterrätt) var det också, en tårta som heter tres leches och är liksom dränkt i kondenserad mjölk innan den täcks av någon himmelsk slags topping som jag misstänker är marängsmet. Även den fick jag i glutenfri variant (SÅ HIMLA GULLIGT). Sen somnade vi sockerhöga och nöjda vid tretiden.

Igår var vi och hela familjen på picknick vid ett vattendrag som dämts upp för att en ska kunna bada där. Jag tyckte det såg gode läskigt ut så nöjde mig med att vara fotograf medan Stina och José badade.

Vi tog ett hastigt men tårögt farväl av José och hans familj i förmiddags innan vi hoppade på bussen mot Rivas och såsmåningom San Juan del Sur. Det har varit två helt fantastiska veckor med lyxliv i solen hos den mycket givmilda och charmiga familjen Aguirre där 80% av människorna heter José, Maria eller Rolando och alla är vänliga, hjälpsamma och gulliga. Senast igår fick (!) vi en datorladdare då vi måste ha glömt den förra (mkt trasiga) på Utila.
De har vägrat låta oss betala ett jota eller ens diska efter maten, men vi bakade iallafall litegrann till jul och när vi kommer hem ska vi skicka ett paket med svenska och gotländska presenter till Josés fantastiska faster Sandra som vi bott hos.

Nu har vi landat på ett hostel på stranden i San Juan del Sur och håller på att planera upp den närmsta veckan innan vi ska möta Lisa i San José. HYPEN ÄR TOTAL kan ni fatta vad roligt det ska bli? Nä inte jag heller WIHO. Vi har tagit ett bad i Stilla havet och det var kallt som fan (?!). Eller runt 20 grader var det, men vi är ju vana med karibiska temperaturer över 25 grader så det kom som en liten chock. Nu en dusch och hostlet här har kök så ikväll blir det hälsosam mat i lagom mängd (vi har blivit totalt uppgödda över jul). Längtar lite efter grötfrukost & träningsrutiner men vi får helt enkelt improvisera ihop något! Steg ett blir en löprunda imorgon bitti. Tyvärr vägrar internet ladda upp en enda bild, ska göra ett nytt försök imorgon.